Neuroliikkujapäivillä on mahdollisuus kokeilla soveltavan liikunnan lajeja

Neuroliikkujapäivät on kolmipäiväinen tapahtuma neurologisesti sairastuneille, heidän läheisilleen sekä ammattilaisille. Se järjestetään Turussa 8.–10. syyskuuta. Tiistaina 8.9. Kupittaan urheiluhallissa järjestettävässä messupäivässä on mukana myös NV-verkoston paikallisjärjestöt. 

Tapahtuman järjestää Neuroliikkuja paikallistasolla 2013–2015‑projekti.

Neuroliikkujapäivillä neurologisesti sairaat tai vammaiset ihmiset ja muut asiasta kiinnostuneet voivat tutustua ja kokeilla muun muassa pyörätuolirataa, pöytätennistä, tanssia, pelkkistä ja SPT-jalkapalloilua. Ulkolajeista on mahdollista testata kirkkoveneilyä tai melontaa.
Päivillä annetaan myös tietoa liikunnan merkityksestä neurologista sairautta sairastaville. Monet järjestöt ja yhdistykset järjestävät heille liikuntaa ja näistä mahdollisuuksista kerrotaan myös Neuroliikkujapäivillä.

– Neuroliikkuja paikallistalossa -projektin päämääränä on kehittää liikunnan edellytyksiä ja rakenteita niin, että liikunta on mahdollista myös neurologista sairautta sairastaville. Näitä asioita tuomme päivillä esille, kertoo projektipäällikkö Raija Luona-Helminen.

Neuroliikunnan kehittämisessä huomioidaan jokaisen liikkujan omat tarpeet. Päämääränä on motivoida liikkujaa oikea-aikaiseen ja sopivaan liikuntaan. Tavoitteena on, että neuroliikkujan hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelmissa olisi huomioitu myös terveyttä edistävä liikunta.

Neuroliikkujapäivien tapahtuma-ajat ja paikat:

tiistai 8.9.2015 klo 12-18 messupäivä, Kupittaan urheiluhalli
keskiviikkona 9.9.2015 klo 14-17 ulkoilupäivä, Uittamon melontakeskus
torstaina 10.9.2015 klo 15-19 seminaaripäivä, Turun AMK, Joukahaisenkatu 3, Auditorio Delta

Lisätiedot:
Projektipäällikkö
Raija Luona-Helminen
raija.luona-helminen(a)turkuamk.fi
p. 044 907 4959
www.neuroliikkuja.fi