Miten teen hyvän testamentin?

Yleisötilaisuus testamentin tekemisestä

Aika: torstaina 8. syyskuuta 2016 klo 18.00–19.30
Paikka: Kampin palvelukeskuksen juhlasali, Salomonkatu 21 B, 00100 Helsinki

Testamentilla voi suunnitelmallisesti huolehtia itselle rakkaista ihmisistä ja läheisistä asioista. Mistä sinä välität? Mitä sinä haluat tietää testamentin tekemisestä?

Perinnöt ovat merkittävä tuki monen järjestön toiminnalle. Yhä useampi suomalainen haluaa tukea järjestöjen työtä testamentilla. Oman elä¬män suunnittelun, tulevaisuuteen varautumisen sekä itselle tärkeistä ihmisistä ja asioista huolehtimisen vastuun voi ottaa jokainen. Testamentin teko ei kysy ikää.

Testamentin voi periaatteessa laatia kuka tahansa. Laadinnassa olisi hyvä käyttää apuna asiantuntijaa, vaikka perittävää omaisuutta ei olisikaan paljon. Asiantuntijan käyttämisestä syntynyt kustannus on pieni ja se voi säästää oikeusprosessilta. Testamentin avulla voidaan välttää myös mahdolliset suvun perintöriidat, sillä yksinkertainen paperi voi säästää isoilta jälkiselvityksiltä.

Mahdollista on testamentata omaisuuttaan myös muille kuin perimyskaareen kuuluville tahoille kuten yleishyödyllisille järjestöille. Yleishyödyl¬listen yhteisöjen ei tarvitse maksaa testamentilla saamastaan perinnöstä perintöveroa.

Testamentissa voi esimerkiksi määrätä osan omaisuudestaan tai vaikkapa jonkin itselle tärkeän esineen hyvään kohteeseen. Hyvä testamentti jää elämään ja sillä saadaan aikaan monia merkittäviä asioita. Testamenttilahjoittaminen on sitä, että voit nauttia täysin omasta omaisuudestasi tässä ja nyt. Samalla tiedät, että siitä on paljon iloa ja hyötyä, kun et ole itse siitä enää nauttimassa.

Testamentin tekemisestä puhuu Hyvä testamentti -kampanjasta asianajaja, varatuomari Piia Jeremejeff Asianajotoimisto Legistum Oy:stä.

Jos et pääse paikan päälle Kamppiin, niin voit seurata luentoa verkosta osoitteessa www.ok-sivis.fi/suorat-lahetykset. Samalle sivulle tulee näkyviin myös chat, jossa voit esittää luennoitsijalle kysymyksiä ja kommentteja.

Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää NV-Neurologiset vammaisjärjestöt yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Neurologiset vammaisjärjestöt on perustettu vuonna 1976 ylläpitämään ja edistämään yhteistoimintaa jäsenjärjestöjensä sekä muiden vammais- ja kansanterveysjärjestöjen, viranomaisten ja muiden yhteisöjen kesken.

Miten teen hyvän testamentin? -tapahtumailmoitus (pdf)