Aivoviikkoa vietetään jälleen maaliskuussa

NV – Neurologiset vammaisjärjestöt viettää Aivoviikkoa perinteisesti viikolla 11 eli 9.-15. maaliskuuta. NV-järjestöillä on viikon aikana tietoiskuja ja yleisötapahtumia eri puolilla Suomea. Tietoa tapahtumista näet verkkosivuilla osoitteessa nv.fi/tapahtumat.

Aivoviikon tavoitteena on edistää aivoterveyttä ja tehdä tutuksi neurotiedettä. Suomessa NV-järjestöt haluavat Aivoviikolla kannustaa ihmisiä pitämään huolta omasta aivoterveydestään.

Tänä vuonna järjestöt haluavat kiinnittää erityistä huomiota vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten palvelu- ja kuntoutussuunnitelman tärkeyteen. NV-järjestöt toteuttivat loppuvuodesta 2014 kyselyn, jossa selvitettiin järjestöjen toimintapiiriin kuuluvien ihmisten palvelu- ja kuntoutussuunnitelman toteutumista. Kyselyn tulokset julkistetaan Aivoviikolla.

Suomessa Aivoviikkoa vietetään nyt 10. kerran. Kansainvälistä Aivoviikkoa (Brain Awareness Week) on vietetty vuodesta 1996. Aivoviikkoa koordinoi yhdysvaltalainen The Dana Foundation, joka välittää tietoa aivotutkimuksesta ja sen edistysaskelista. Aivoviikon tapahtumia järjestetään yhteensä 60 maassa.